Turismul in Italia

Italia este un stat european,fiind localizat in sudul continentului.Peninsula Italica este foarte cunoscuta pentru arta si cultura sa,dar si pentru numeroasele atractii turistice.Un alt motiv pentru care Italia este una dintre cele mai cautae destinatii este si mancarea specifica (paste,pizza,etc.).


Muntii Apenini din centrul Italiei merg spre est,reunindu-se cu Alpii,inchizand Italia in nord.Acolo se afla o laguna,strabatuta de raul Pad.Iarna este foarte frumos aici,fapt pentru care turistii frecventeaza regiunile montane.Acestea sunt foarte cautate pentru practicarea sporturilor de iarna(schi,snowbording) !


Vara,plajele italienesti sunt foarte aglomerate.Oamenii veniti de peste granita,dar si italienii,se relaxeaza pe tarmul Marii Mediterane.
Centrele comerciale mari sunt si ele aglomerate indiferent de anotimp.


Roma este vizitata anual de cateva milioane de turisti dornici sa vada cele mai importante atractii turistice :COLOSSEUMUL, PANTHEONUL,dar si numeroasele biserici si monumente.Cele mai importante muzee si galerii din Roma sunt :MUZEUL NATIONAL DIN ROMA,MUZEUL CIVILIZATIEI ROMANE,MUZEELE CAPITOLINE,GALERIA BORGHESE,etc.


Milano este considerat orasul artei moderne si contemporare.Cele mai vizitate obiective turistice din Milano sunt DOMUL, ARCUL PACII, SCALA, cel mai faimos teatru unde se deasfasoara spectacole de balet,opera,concerte de muzica clasica,CASTELUL SFORZESCO,care adaposteste doua galerii de arta cu opere ale pictorilor celebri si MUZEUL DE ARTA ANTICA.

Rimmini este amplasat pe tarmul Marii Adriatice.E una duntre cele mai preferate destinatii turistice pentru italieni,dar si pentru ceilalati europeni.Faima acestui oras provine din frumusetile naturale,patrimoniul arhitectural,cultural si gastronomic.


Activitatile de recreere pentru turisti sunt nelimitate: restaurante, parcuri, piscine, terase, etc.Rimmini este un important centru turistic si statiune balneara.


Venetia este,asa cum a fost mereu,un oras aparte.Aproape tot anul(cu exceptia iernii) cea mai mare parte a energiei acestui oras este dedicata turismului.Venetia inseamna pentru turisti un pod de piatra peste un canal cu o gondola neagra legata dedesubt.Este mult mai mult de atat!Venetia are o multime de activitati de oferit turistilor.De la a hrani porumbeii in Piazza San Marco pana la plimbarea tinerilor indragostiti pe Grand Canal.


Italia este una dintre cele mai frumoase tari europene,de aceea anual este vizitata de milioane de turisti dornici sa-i cunoasca bogatiile naturale dar si cele istorice.

 

 

sursa: clopotel.ro

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org