Un traseu romantic prin Bavaria

Featured Un traseu romantic prin Bavaria

Ce inseamna Bavaria pentru un calator? Varfuri ascutite, castele, biserici si palalte spendide, unde s-au nascut basmele, muzica si arta germana.

Traseul pe care vi-l propunem incepe pe malurile raului Main si din viile bogate ale Franconiei, trecand prin orase cu rezonante istorice si patrunzand apoi in Alpii Bavarezi. Traverseaza una dintre regiunile traditionale ale Germaniei, unde se organizeaza nenumarate festivaluri locale prline de culoare, de la care costumele traditionale, muzica si berea nu pot lipsi.


Drumul este preserat cu adevarate capodopere de arhitectura incepand cu orasul Wurzburg, din nord, faimos pentru bisericile sale renascentiste si conacele construite in stil roccoco. La Augsburg isi avea resedinta familia Fugger, banchieri aristocrati care au introdus renasterea italiana in spatiul german.


Coborand spre sud, ajungeti in Friedberg si Landberg, bijuteriile vaii Lech, marginite de dealuri molcome. Destinatia finala este impresionatul oras alpin Fussen, construit intr-o care adaposteste mai mult de 60 de castele si palate. Cel mai frumos este Neuschwanstein, o comoara a secolului al XIX, ridicat de regele nebun Ludovic al II lea al Bavariei.


Aractiile traseului sau ce e bine sa nu ratati

Residenz este palatul principilor-episcopi din Wurzburg si una dintre cele mai frumoase cladiri de secol al XVIII din Europa. In interior pot fi admirate superbele fresce ale lui Tiepolo.


Merita sa faceti un ocol si sa mergeti la Munchen pentru Oktoberfest, un festival al berii, mancarurilor traditionale si al fanfarei traditionale bavareze, care tine 16 zile pana in ultima duminica din Octombrie.


Prin palatul de la Neuschwanstein, regele Ludovic si-a dorit sa recreeze stilul autentic al vechilor castele ale cavalerilor germani – dupa cum ii marturisea lui Wagner. Dar a avut grija ca palatul sa beneficieze de toate imbunatatirile moderne, inclusiv incalzire centrala.


Nu exista cea mai buna perioada in care sa vizitezi aceste locuri pentru ca fiecare anotimp ofera un aer aparte: primavara si vara, peisajul este de un verde luxuriant, toamna toata regiunea capata un colorit pal, iarna zapada ofera un aer de poveste.


Traseul este destul de lung – aproximativ 350 de km, de aceea e bine sa va rezervati cateva zile. Puteti parcurge distanta fie cu masina, fie cu autobuze, fie puteti incerca sa il parcurgeti pe bicicleta – Asociatia Traseul Romantic are o ruta special pentru biciclisti.

 

sursa: turismistoric.ro

 

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org