"Corabia de piatra" - insula greceasca cu un secret inedit si peisaje de poveste

La estul coastei Peloponezului, in prefectura Laconia, la o aruncatura de bat de tarm se gaseste frumoasa insula Monemvasia, insula fortaretei ascunse sau "Corabia de piatra", dupa cum a numit-o cunoscutul poet Yiannis Ritsos.

Despre Monemvasia au vorbit multi de-a lungul timpului si i-au atribuit si alte nume precum "Orasul fortareata", "Gibraltarul estului", "Castelul de flori", "Stanca" sau "Castelul dintre nori".


Mica insula Monemvasia are o lungime de doar un kilometru, iar din inima ei se inalta, la 100 de metri deasupra nivelului marii, un platou impresionant care-i ascunde "secretul" - o masiva fortareata bizantina care a rezistat perfect trecerii timpului. In vremea sa de glorie, Monemvasia era considerata cea mai puternica fortareata a Greciei bizantine.


Orasul vechi cuprinde o asezare medievala inca locuita, bine pastrata, cu strazi inguste, numeroase biserici si peisaje pitoresti, de poveste. Arhitectura impresionanta de pe Monemvasia cuprinde influente bizantine, otomane si venetiene.


Insula greceasca le ofera, totodata, turistilor, dar si localnicilor, numeroase plaje de o frumusete deosebita.


Monemvasia este legata de tarm printr-un pod si are astfel "o singura intrare", asa cum se si traduce din greaca numele insulei.

sursa: descopera.ro

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org